19 Μαΐ 2014

ΚΥΝΗΓΙ


Στην Αγγλία π.χ., διοργανώνονται ολόκληρες εκστρατείες για το κυνήγι της αλεπούς ή ελαφιών από έφιππους ευγενείς με τη βοήθεια κυνηγετικών σκυλιών. Σήμερα, σε πολλές χώρες έχουν γίνει ειδικοί νόμοι που ρυθμίζουν το πώς και σε ποιες περιοχές μπορεί και πρέπει να γίνεται το κυνήγι. Απαγορεύεται, έτσι, την άνοιξη ή την εποχή που ζευγαρώνουν τα ζώα και τα πουλιά. Ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις απαγορεύεται το κυνήγι των θηλυκών ζώων. Μερικά είδη ζώων ή πουλιών απαγορεύεται να σκοτώνονται.


ΨΑΡΕΜΑ


Το ψάρεμα δημιουργεί διάφορες εκδηλώσεις όπως είναι η παράδοση στα Χανιά τα τελευταία χρόνια από το κατάστημά τους, θεωρείται η μάζωξη όσον αγαπούν και ασχολούνται με το παράκτιο ψάρεμα και η διοργάνωση συλλογικών ψαρεμάτων. Σε τέτοια συλλογικά ψαρέματα αποκτάμε εμπειρίες, όσο εμείς, τόσο και οι πιο νέοι που αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν στη λογική του παράκτιου ψαρέματος. Ειδικά όσοι ασχολούνται και θέλουν πραγματικά να μάθουν, βλέποντας να ψαρεύει ένας πιο έμπειρος, όπως αρματωσιές του, στήσιμο εξοπλισμού, τρόπος που δολώνει και τόσα άλλα που θα του φανούν χρήσιμα για να συνεχίσει.



ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Η τηλεόραση είναι γνωστή για την επιμορφωτική, ενημερωτική, παιδαγωγική και ψυχαγωγική λειτουργία που επιτελεί. Εκτός όμως από αυτές, επιτελεί και μια κοινωνική λειτουργία αφού καθημερινή πρακτική των περισσότερων ανθρώπων αποτελεί η συζήτηση γι’ αυτή ή για θέματα που προβάλλει. Αποτελεί δηλαδή, κοινό σημείο αναφοράς και σημείο σύγκλισης, καθώς παρέχει τη μεγαλύτερη από ποτέ ταυτόχρονη παραλαβή του ίδιου μηνύματος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ως μέσο, λοιπόν, που τείνει να συμπεριλαμβάνει πολλές πτυχές της κοινωνίας, και αυτό γιατί έχει τη δυνατότητα να «ξετυλίγεται» σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου, δεν είναι δυνατόν να μην προκαλεί από τη φύση της διχογνωμίες σχετικά με το περιεχόμενο που προβάλλει, αφού τις περισσότερες φορές τα προγράμματά της βρίσκονται στο στόχαστρο των επικριτών.



ΟΜΑΔΑ 1

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΧΑΝΟΣ
ΔΟΜΝΑ ΚΟΜΑΤΑΝΟΥ
ΒΑΛΑΣΗΣ ΨΕΥΤΟΓΙΩΡΓΟΣ