24 Απρ 2014

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Οι μαθητές της  Γ’ Λυκείου Σημάντρων, κάναμε  την επταήμερη εκδρομή μας  στη Βιέννη και τη Βουδαπέστη μαζί με το Λύκειο Καλλικράτειας.
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου  ξεκινήσαμε  από Σήμαντρα πήγαμε  Θεσσαλονίκη και πετώντας φθάσαμε  στη Bratislava, μετά στη Vienna και τέλος  στη Budapest.
 Στη Βιέννη κάναμε μια καταπληκτική διαδρομή με το λεωφορείο, μετά βόλτα στο κέντρο της πόλης κατόπιν  επισκεφθήκαμε το μουσείο φυσικής ιστορίας (το μόνο ανοιχτό εκείνη τη μέρα), και μετά καφέ και φαγητό εδώ κι εκεί.  Το βράδυ φθάσαμε στο ξενοδοχείο στη Βουδαπέστη.
Την Τρίτη επισκεφθήκαμε στη Βούδα το  Citadel  Κάστρο και μετά το κέντρο της Πέστης.
Την επόμενη μέρα  πήγαμε  στην πλατεία των Ηρώων,  στο νησί της Μαργαρίτας ,στο κέντρο της πόλης και το βράδυ κρουαζιέρα στο Δούναβη.
Την Πέμπτη  επισκεφθήκαμε τη Βασιλική στο Esztergom, την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της Ουγγαρίας και τον Άγιο Αντρέα (Szentendre).
Το βράδυ περάσαμε καταπληκτικά  στο  τσιγγάνικα βιολιά σε χώρο που ήταν παλιά καταπακτές.
Την άλλη μέρα επισκεφθήκαμε  το ζωολογικό κήπο της Βουδαπέστης, το απόγευμα ένα group καθηγητών-μαθητών πήγε στο spring opening festival της Βουδαπέστης στο art palace όπου παρακολούθησε συναυλίες κλασσικής μουσικής και μπαλέτα  και το βράδυ πήγαμε σε club (Mοulin Rouge) μαζί με το λύκειο της Νέας Καλλικράτειας.
Το Σάββατο το πρωί επισκεφθήκαμε το the mall και το βράδυ πήγαμε σε club.
Την Κυριακή   περπατήσαμε  στο κέντρο της πόλης και αναχωρίσαμε  για Μπρατισλάβα, φάγαμε εκεί σε  ελληνική ταβέρνα και πήραμε το δρόμο της  επιστροφής  για  Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια για Σήμαντρα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές που μας συνόδεψαν και ήταν κοντά μας για ότι χρειαζόμασταν  ,  Παναγιωτίδου Βιολέττα και Νασιόπουλο Χρήστο.

Κάποιες φωτογραφίες από την εκδρομή.